2007. január 26., péntek

Gratula!

E heti nagydijam a Kisujsag munkatarsae, akinek sikerult teljesiteni, egy rovid ujsagcikkben, minden graffitis vagyat, vagyis ebben az esetben csak egyetlen egy graffitiset.

Az allomason vesztegelo hotolato mozdony volt egy fiatal muvesz aldozata. Tudjatok, oan kek-sarga-fekete szinosszeallitasu ormotlan femtomeg. Egy unalmas oraban valameik extrem gyerkoc ket-harom kannaval nekiallt es lazan felmatyukalt ra egyet smast... az ujsagiro, mint rendes polgar, ugy gondolta jobb lesz lekozolni ezt a hetilapban es fotot mellekelni, h h is nez ki az emlitett vasparipa. Hat en merem allitani h a kolok elso dolga az volt, h megvasarolja a lap csutortokon megjelent szamat, kivagta belole a cikket, fotoval egyutt es most ott diszeleg szobaja falan, vagy epp a szoba egy eldugott csucskeben. Mert (szinte) minden graffitis azert festeget, h felfigyeljenek munkajara. Jo esetben nehany sor es kezfogas a haveroktol h meg merte csialni, de h ha az ujsagban is megjelent a mu, akko valoszinu h pontosan ez adott egy hatalmas ugrodeszkat, egy dobbantot h eztan meg mereszebben, megtobb munkaval rukkoljon elo. A tizenevesek tudjak ki csialta me ismerik mar a gyerkoc keznyomat, na de kopni senki nem fog. A rendorok meg nem szobroznak mindenhol, ahol lehetoseg nyilik egy jo kis falfirka elkeszitesere.

Roviden, tomoren: akarva, akaratlanul tamogatjuk a muveszetet, legyen az barmien szintu.

2007. január 25., csütörtök


S.O.S!!

Elnezest kerek kedves olvasoimtol, hogy megszakitom eddig komoly hangvetelu bejegyzeseimet, azonban kilatastalan helyzet allt elo! Az egiek ugy dontottek, eleg volt ebbol a rusnyasagbol amit mi a foldon muvelunk s irtozatos csapast mertek rank!!! Szamos sulyos serult kerult mar a varos surgossegi osztalyara, hiaba van riadoztatva, a teljes szemelyzet sem tudja ellatni a pacienseket. Kerjuk mindazon lakosokat, akik meg nem serultek meg es rendelkeznek tapasztalattal elsosegelynyujtas teren, jelentkezzenek azonnal! Aki nem rendelkezik iesfajta keszsegekkel az maradjon otthon, mivel az egbol, az idei evben eddig meg nem latott hopelyhek csapodnak a delelotti eso altal elore benedvesitett varosra. Megegyszer felhivom az olvasok figyelmet, senki ne mozduljon ki, maradjanak otton es ne probaljanak szembeszallni a termeszettel!!

Oooo...ooo...ooo... most szoltak a kollegak, hogy megnyugodhat mindenki... a riado csak 5 percre volt ervenyes, a havazas tovabbvonult, a megye deli, delnyugati reszet sujtva.
Ma,a delutan tovabbi reszeben huvos, az evszakhoz kepest azonban szoktalanul meleg levego jarja at tovabbra is a medencet, helyenkent elofordulhat eso, havaseso, havazas. Az autosoknak sem lesz konnyu dolga, hiszen a nedves utszakasz eljatszadozhat az eppen vezetett jarmuvel. Tovabbi napsuteses delutant kivanok, a hirado kulonkiadasat olvashattak! Az esti hireket Andreea Esca hozza majd el Onoknek. Viszontlatasra!

2007. január 22., hétfő

Na meg pepecselek cseppet...

...aztan valami csak osszejon. Tehat ez egyenlo azzal h meg mindig xarban vaok, igy a bejegyzesek is fejben maradnak es aztan eccecsak annyi ossze fog gyulni h ki fogja tudni azt mind mind leirni?!!! na de ugy gondoltam nem lehetek halatlan, meggondolatlan meg minden ien, igy radoltem kicsit a billentyuzetre es potyogok itt nehany sort. Mert ugy-e zajlik az elet... kinai varronok tamadjak meg bakoi fonokuket aze h nagyobb bert kapjanak, holott 450 dollaros keresettel vannak felveve, Basescu edesapankat menesztni szeretnek, akivel amugy levelezosdit jatszik Tariceanu bacsi, az oszi vetes mar araszos, erre a meteorologusok azzal vigasztaljak a jonepet h kozeledik a fagy, oltozzunk fel jol... a csiki tejfeldolgozoban mar hetek ota magyarorszagi tej omlik es dolgozodik fel, a medvek tovabbra is besegitenek a kornyezetbarat hulladekfeldolgozasban es kiramoljak egy-egy varos kukajat, egyes polgarmesterek a jovore nezve meg mindig csak annyit tudnak mondani h: "Ha az Isten is megsegit..." A szentegyhazai polgarmester asszony peldaul nem is ezt mondja, hanem azt h nem hagyja o h megbuntessek a videk fatolvajait, ha` nehogy ma`! Nekik is elni kell valamibol... (nem ideztem, lattad!) Valahol igaza van... nem oan nagy az a Vlahita h ne ismernek ki lopja es veszi a fat, es ha mar tudjak akko minek jelenteni? ki kell lesni h honnan hordja oan husegesen es a ket terese kozott kicsiket le kell venni a folet... ha nem-e? megiscsak ebben az orszagban elunk v mi a ko? Annyiban nyugodt vaok mondjuk h nalunk ejsze nem jelennek meg oasfele turisztikai hirdetesek mint ahogy azt az ukranokrol szoktak mondani, asszongya: "Jojjon hozzank nyaralni!az autoja mar ugy is nalunk van..." vicc no, vicc... nem kell engem komoan venni, nem oan vaok en... csak tepem a szamat sannyi...
Na de lenyeg a lenyeg, sokban nem valtoztak a dolgok amiota nem irtam... tavasz, az van ezerrel... de oan h ez meg fajni fog ecce... most a legutobbi vihar nem fajt ugy-e, me ugy nez ki ez az orszag h amiko a Kirill ideert es meglatta mi van itt, aszonta, inkabb visszafogja magat...
Es arrol meg nem is beszeltunk h a csangokat meg szeretnek tanitani egy kis olasz nyelvre... szal na, kis olasz, izeeee... az a kis annyit jelent h anyanyelvkent oktatnak nekik... de csak aze me ha mennenek Olaszorszagba akko legalabb a nyelvet vagjak es ne hebe-habogjanak ott. De ha jo tanarjuk lesz, az ecce biztos h nem lehetnek majd busz soforok, vagy ha azok is lesznek akko irni fogja a fejuk folott: "Kerjuk ne beszelgessen a soforrel! Mindket keze foglalt!"

No aranybogarak en igyexem helyerepattintani a dolgokat, mar ami a blogom technikai reszet illeti, saddig is egeszseget, svaserot!