2006. április 19., szerda

Reklamblama

Egyre tobb a barom reklam a televizioban! megis minek nezik azt a sok szegeny nezot, akik adokat fizetnek a televizioert? nem eleg, h megszakitjak a kedvenc filmet, sorozatfilmet reklamokkal, de meg normalis reklamot sem nyomnak... Az egyik oan reklamocska arrol a csokis, tehenturos valamirol szol, aminek a nevet most inkabb nem irom le, me egyesek szerint meg a vegen lesittelnek a sok orszagvezetonek nevezett eszlenybaxtatasert is, akko mi lesz, ha meg a markaneveket is kiirom? szal nem tetezem a bajt! adott egy rud megtomve tejtermekkel es bevonva csokival. Naon finom falat, ezzel nincs is semmi baj, de a bajok ott kezdodnek, amiko a reklam mindenrol szol, csak arrol nem amirol kellene. A kislany felugrik a budapesti villamosra egy ien finomsaggal es azt majszolva tesz ketes mozdulatokat, illetve vet csabito tekintetet egy fiatalemberre. A fiatalembernek is szimpatikus a kislany es ugyanoan edesseget majszolva mosolyog vissza, kozben kiderul, h otthon nem tanult meg enni, igy lepottyen a csoki a kis sarga polojara. Es mert ugy-e a villamos hirtelen szokik megallni, a kislany ratapad a legenyre, oszt itt jon az ami teljesen mas ertelmet ad az egesz sztorinak. Nem megcsokolja es kisul egy ragogumo reklam v a legujabb legparnas fogkefe reklamja, hanem bekapja a sarga polora pottyent csokit, aztan lepattan a villamosrol, ami mellesleg ugyancsak sarga. Na a kislany itt mar rontott a helyzeten, mar ami a legenynel valo bevagodast illeti, mivel kiderult, hogy irtora szereti az edesseget, igy konnyen megtortenhet, h nehany ev mulva hatalmas uleppel fog buszkelkedni. Es nem eleg az, h rajong az edessegekert, meg kapzsi is, hiszen a legenyke legkisebb csokidarabkajat is ellopja, ahelyett, hogy szolna: "TE barom!anyad h van? leetted magad ott a ket bimbod kozt, jo lenne ma` eszrevedd me elegge undorito!" -de neeeeem! o meg azt is megeszi... igy nagy eselyekkel indul egy jo kis cukorbetegseg osszeszedeseert is... aztan h egy oan cucc reklamjat, ameiknek az alapszinei evek ota a piros es a feher, hogy uralhatja a sarga? ez mar egy masik erdekesseg... mostmar igazan lett volna penz arra h egy-ket napra lefessenek egy villamost az emlitett szinekre, ha mar arra volt, h nehany napra lefoglaljak a reklam leforgatasa erdekeben.
Egy masik reklam, amit velemenyem szerint naon ellottek, amiko a hires Ganxsta Zolee elektronikai cikkeket reklamoz... pontosabban egy ien jellegu cuccokat forgamazo ceg akciojat. Elokerul egy bazi nagy plazma teve, es a reklam vegen mit nez benne Doglegy? labdarugast... na most lehet h en vaok a hue, de en ugy tudtam h ugy Ganxsta, mint a Kartel osszes tagja el-hal a jegkorongert. Es aki Ganxstaert megy vasarolni a reklamozo marketbe, v Ganxstaert ul le megnezni egy reklamot, annak szurhatja a szemet ez az aprosag... vagy ugy amugy is...

2006. április 16., vasárnap

Morbid tema

Annak ellenere, hogy ma Husvet vasarnapja van, elakadtam egy dolgon. Kincses Kolozsvar a helyszin (ismet)... szegeny kolozsvariaknak varniuk kell a nagy melegekre, amelyek majd kicsiket szaritjak a talajt, mivel a napokban lehullott esok kozvetkezteben nem lehet temetkezni, illetve a koporsokat a matrozok, hajoskapitanyokhoz melto stilusban engedik le. Vagyis vizreteszik... asszongya a sajto, hogy lehetetlen temetkezni... tiszta erdekes! amig a skot azt varja, hogy miko olcso a temetkezes, a kolozsvariak arra kell varjanak, hogy szaradjon mar fel vegre az a sok nedu ami meg a kozlekedest is konnyiti a hires emberek orok nyugvohelyeinek kertjeben. Me h megfulladni egy arviz kozepette, az egy dolog, de amiko valaki meghal "agyban, parnak kozt" es testet vizre teszik koporsostol, na azt a testet egy honap mulva mar nem fogjak tudni mar kiszedni es elemezgetni, hogy nem-e, nem-e az es az a baja volt, vagy eppen o olt meg tisztes nyugdijasokat csekelyke nyugdijukert... ha meg kiszedik es atvizsgalgatjak, akko arra a kovetkeztetesre jutnak majd, hogy viz ment a tudejere, vagy h vizfeju volt. Ha egy nyomozas konnyitese erdekeben kapalnak ki, akko meg mindegy, hogy az illeto egy atlag allampolgar volt, aki bekesen elte mindennapjait es meg a RATUC-os ellenorok sem buntettek meg elete soran, mert a rendorsegnek kell arc akirol azt mondhatjak majd, hogy meghalt a lakosokat haborgato bunozo, meg lehet nyugodni... a lakosoknak mindegy h ki volt, me ok megnyugszanak, a hullanak is mindegy, mert o mar az orok vadaszmezoket tapossa, a rendorseg meg kituntesekkel latja el embereit, elvegre jo munkat vegeztek, megkerult meg egy gyilkos. No de, ha a jozzatartozok ugy dontenek, hogy nem kivancsiak az oszlasnak indult testecskere, akko vizrebocsajtjak, mint egy papirhajot es bucsut intenek a hajo kormanyosanak... mondtam en h morbid tema. De h nem kepesek korbearkolni azt a szegeny temetot, h az a rengeteg viz ami a domb tetejerol erkezik, legalabb az ne koltoztessen ki minden hullat a sajat, jol megszokott sirhelyebol? ha esetleg anelkul is sok viz van, az max lemossa a port es temeto nagyreszen a deneverszart a sirkovekrol... no de amig jobb ido lesz, addig is raktarozzak majd a hullakat, vagy atviszik egyik-masik temetobe. A tarolas bizonyara koltseges, jobban megeri ha az emlekezo hozzatartozok minden november elsejen vasarolnak egy buszjegyet es atzotyognek a varos masik felebe... me h a nagyvaros forgatagaban nincs ido kimenni hetente-kethetente, hogy megkapaljak es viragot ultetgessenek az elhunyt kedves sirjara... rohano vilag ez, tartani kell a lepest!