2010. február 1., hétfő

nohát akko...


Hosszú kihagyás után úgy döntöttem: jöhet még néhány bejegyzés. Hatalmas örömmel döbbentem rá, hogy a kihagyásom ellenére, vannak még olvasók és kommentálnak is... üdv neked mélyen tisztelt! Nem keresek kifogásokat, egyszerûen a nagy bloglázon múlt a kihagyás. Hirtelenbe mindeki csiált egyet, így nem maradt senki olvasnivaló nélkül, én meg lazulhattam ezerrel.

Visszatérésnek egy kedves témát dobok.
Az itt látható könyvcímen kellett mosolyogjak rendesen, s aki nem ismeri Illyés Gyula ribizlizabáló leánzóját, az biza biztos nem bírja ki röhögés nélkül. Fôleg akko, ha egy 2 éves gyerkôc ágya szélén veti rá tekintetét.

Nem az aminek a címbôl látszik, de azé van benne valami. A kislány naon szegény családban él, anyucijával és képtelen élni ribizli nélkül. Eccecsak minden lehetséges, szabad ribizliforrás kiapad és anyuci belopódzik egy kertbe és meglopja a apácákat. No de fülöncsípik és addig témáznak, míg Ribike bekerül a "klastromba". Valószínû uncsi volt, mivel a magamutogatás mûvészetét kezdte gyakorolni, nyitott ablak mellett, smivel állítólag gyönyörûségesen szép volt, 3 királyfi rákattant. Össze is balhéztak rajta, s Ribike szerencsétlen nem egy mutatós legényt, hanem átkot kapott a fejére. Az átokról csak annyit, hogy fôszereplônk gyíkká kellett változzon, lakása pedig a világ végén kellett legyen... mint minden mesében, itt is fogott az átok és természetesen az öreg király is úgy érezte, lerúgja lassan a patkót. A 3 királyfinak jött a bûvös hármaspróba, a legkisebbnek persze segített egy csudás gyíkocska, saddig-addig segítgette, mígnem a legkisebb királyfi szerelmetes lett az ô gyíkjába... fôleg mikor az visszaváltozott Ribikévé. Közben persze leközölte, hogy az lesz a király, aki a legszebb menyecskét viszi haza. Na de amit ekkor mondott a hölgyemény, az igazolja a mai ribi kifejezés honnan is származik... me aszonta, hogy: "No, most tied leszek halálos holtig! " Na te ezt rázd le, ha tudod. A manyesz addig egy kôhíd alatt lakott, csak az ég tudja mennyi pókkal enyelgett; mielôtt oda került, egy klastrom ablakában mutogatta magát me tudta, hogy csudálatos teremtés... saztán amiko kiderült, hogy vagyon van és hatalom megszerzése forog kockán... ajjajjjajjj, hát persze h rákattant a mi kis Ribikénk a legkisebb királyfira?
Hát tudott valamit Gyula bátyánk, miko megírta ezt az álomba ringató mesét, maradjunk annyiban... amúgy meg bátran meg lehet vásárolni az apró rokonoknak, me jó kis meséket tartogat a képen látható könyv :)