2006. május 24., szerda


Es mondd csak, fogyasztottal ma alkoholt?

Kohhom, kohhom... csak oszinten... szal?

2006. május 21., vasárnap

Nevetgelek... vagy mivaaaan?

Furcsa megoldással állt elő Ioan Ghise liberális szenátor, ami a tanügybeli gondokat illeti. Egy olyan törvénytervezetet nyújtott be, miszerint legalább 5 millió személy (diák, tanár) kellene egy-egy laptop-ot kapjon a román államtól.
Az ötlet egyelőre még nem örvend támogatottságnak a liberálisok körében, szerintük az országnak még a gödrök betömésére is alig van pénze.Ghise viszont kiáll ötlete mellett, és bevallása szerint az állam kiszoríthatna 500 millió eurót a költségvetésből, miközben az országban milliárdokat lopnak.2006-ban tanügyi problémákra 1,2 milliárd eurót hagytak jóvá, tehát volna pénz, állítja a szenátor. Kollégái viszont ezt az ötletet inkább utópikusnak találják, mintsem kivitelezhetőnek.
/relatio.ro
No en eloszor aszittem h a bacsi most jott a vilagra, kiderult h nem, hiszen ehonap elejen toltotte be a felevszazadik eletevet... aztan mondom magamban, bizonyara uj a politikaban, erre kiderult h nagy lofaxt, me h o volt Brasso polgarmestere 1996-2004 kozott, es nem uj arc a liberalisok kozott sem. Aztan arra dontesre jutottam, h valami nem tiszta a bacsival (sertes ne essek). Mert hany oan politikus van, aki azt mondja, h nem kellene annyit lopni az allam penzebol, inkabb sporolni kellene az oktatasra v ienek... es aki ien kijelentest tesz, az miert irja ki a honlapjara az anyagi helyzet cimhez h nincs kulfoldi bankszamlaja? Na de ne bantsuk a bacsit... jol kiakarta talalni, de a kollegak hozzaallasat figyelve asszem h ok inkabb betomnek a godroket az otmillio tanarral es diakkal, ezzel is sporolva az allam es egyuttal a sajat zsebukre. Az otletrol annyit, hogy az lesz ennek is a vege, mint a "fenymasolot az iskolaknak" sztorynak... meg kell venni, de termeszetesen egy oan cegtol, ameik a sogornome, de vegul is az en penzembol csialta, es oan ocska termekeket forgalmaz, hogy az mar nem emberi... szal inkabb ket fuzetet es harom tollat kapjanak a diakok es tanarok, oszt a teleirt, lejart fuzetekkel betomnek az orszag godreit, mentve a sajat ulepuket is egyuttal, hogy ne toltelekek legyenek...