2006. december 27., szerda

Anyaszomorito varosatyak

Meglett meg mult heten a varosi tanacs idei utso tanacsulese... hataroztak, elnapoltak, szunyokaltak, mint rendesen szoktak. Eddigi tanucseleses tapasztalataim alapjan arra a kovetkeztetesre jutottam, h biza biza nagy bajban van a varos. Mert ha veletlenul akadna egy oan ember a zegesz varosban aki ugy godolja h nagy beke van a varos dolgaival es h megfelelo emberek vannak az elen, azok naot tevednek.

Vegyunk nehany peldat a idei utso tancsulesbol: a varosatyak ugy gondoltak nem engedik meg az ANL tombhaz felepiteset az Epitok utcaban... mar nem aze de ezeknek a lakasoknak a sorsat ugy saccperkabe harom eve targyaljak (es azt hiszem keveset is mondtam). Valoszinu a szokasos formaban szavaztak ezuttal is: ki van mellette? rendben, ki van ellene? ... elnezest, a tanacsos ur dontse el, legyen szives, h vegul ellene v mellette van -e... ooo, ooo...bocsanat, fent felejtettem a kezemet :D na de miko arrol kerult szo h kapjanak -e kajabonokat a Polgarmesteri Hivatal alkalmazottjai, akko bizonyara mindenki eber lett es megkockaztatva azt h lefejeli az asztalt, kivette kezet az alla alol es buzgon probalta megerinteni a mennyezetet... Aztan egy masik pelda: leegett egy ceg javitomuhelyenek teteje. A varosatyak ugy dontottek h az illeto cegnek iden nem kell adohatralekot fizetni, jovoben pedig csak felet... nem a ceggel van bajom, de komoan. Csak azt kellene eldonteni h a tobbi vallalkozo aki bukik nagyokat, miert is nem kap ien-oan segitseget a varostol? Merthat a muhely is emberi mulasztas vegett kapott langra, nyitva maradt a kazan ajtaja oszt sutty!
A legnagyobb extra a tanacsulesben az a pont amiko a varosi tanacs ugy dontott h az idei koltsegvetesbol megmaradt penz elkolteset a polgarmesterre biztak... igazuk van vegul is, merthat megvan a kajabon, megvan a fizetes, ugy szavaztam h a komam is joul jojjon ki a dologbol, szal az a kis osszeg mar nem erdekel. Lehet h senkinek nem volt otlete a maradek elkoltesere, de aze kicsiket megeroltetehettek vouna magukat...

Nincsenek megjegyzések: